Friss hírek

2010.01.31. 10:57

HAVAZÁS - Több mint százszor kérték a tûzoltók segítségét

<p>Száznegyvenszer hívták a tûzoltókat az elmúlt 24 órában a havazás miatt - zömmel az utakon kellett segíteniük. Több baleset is történt, amelyekben összesen 26-an megsérültek, két ember pedig életét vesztette.</p>

Az elmúlt 24 órában összesen 140 riasztást érkezett a tûzoltókhoz a havazás miatt - mondta a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje. A legtöbb hívást - 36-ot - Pest megyébõl kapták, illetve több mint fél tucat segítségkérés érkezett a fõvárosból és Borsodból is.
Leginkább közlekedési baleseteknél kellett segíteniük. Szerencsnél például egy autóbusz borult az árokba, Encsnél pedig egy nyergesvontató dõlt az oldalára. A balesetekben összesen 26-an sérültek meg és két ember életét vesztette.

Nemcsak az utakon kellett azonban segíteniük. Gödöllõn például egy 450 négyzetméteres sátor rogyott meg a ráesett nagy hó miatt, a sátorban konténerekben vérplazmát tároltak. A tûzoltók letakarították a havat, komolyabb kár nem keletkezett.

Szentes György információi szerint az intenzív havazás a közmûszolgáltatásokban nem okozott fennakadást, nem érkezett hír arról, hogy bárhol gond lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!