Friss hírek

2010.04.23. 18:26

VÁLASZTÁS 2010 - LMP: Van támogatottsága itthon a zöldpolitikának, kis eszközökkel is elérhetõ változás

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) eddigi választási sikere bizonyítja, hogy van támogatottsága a zöldpolitikának Magyarországon, egyre többen nyitottak erre - ezt mondta a párt pénteki kampányzáróján az Európai Zöld Párt szóvivõje a fõvárosi Erzsébet téren. Schiffer András listavezetõ pedig azt ígérte: az LMP azért megy az Országgyûlésbe, hogy a magyar politika ne a gyûlölködésrõl, hanem a XXI. század kérdéseirõl szóljon.</p>

Az Európai Zöld Párt szóvivõje a rendezvényen úgy vélte: könnyû lenne undorral elfordulni az elmúlt 20 év magyar politikájától, ha abból csak a nagypártok vetélkedését látták a választók. Az LMP ezzel szemben szerinte nem ezt teszi, hanem olyan utat vázol fel, amely mentén XXI. századi politikát lehet folytatni. Philippe Lamberts felhívta a figyelmet arra, hogy a Föld erõforrásai végesek, klímája sebezhetõ, emberek élnek rajta, akiknek egyenlõ jogaik vannak, és el kell férniük egymás mellett. A szóvivõ elõrebocsátotta, hogy az LMP-re októberben, az önkormányzati választások idején is lehet majd szavazni.

Schiffer András listavezetõ arról beszélt a kampányzárón, hogy szerintük az elmúlt két hónapban több ezren szerették meg itthon a politikát, kampányukban becsülettel és tisztességgel küzdött ugyancsak több ezer ember. Megmutatták, hogy kis eszközökkel is lehet változást elérni - tette hozzá.

Az LMP egyebek mellett azért megy a parlamentbe, hogy a közügyek intézésénél minden ember szempontjait egyenlõen mérlegeljék, és a politika védje meg azokat, akiket kizsákmányoltak vagy meghurcoltak - mondta. Schiffer András úgy fogalmazott: hisz abban, hogy 2014-tõl a közügyeket már a fenntarthatóság jegyében intézik majd, ha az LMP sikeresen politizál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!