boon-sportoldal

2007.12.08. 16:15

Drámai pontmentés Dijonban

<p>A magyar női kézilabda-válogatott eddigi legnehezebb feladata előtt állt, Németországgal mérkőzött a Franciaországi világbajnokságon. A színvonalas öszecsapás egy utolsó pillanatban szerzett Szamoránsky-góllal 30-30-as döntetlenre végződött.</p>

Döntetlent játszott MagyarországNémetországgal, a Franciaországban zajló női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában. A magyar válo- gatott az előző mérkőzésekkel ellentétben szenzációsan játszott a németek elleni találkozón. Félidőben már három góllal vezetett Németh András szövetségi kapi- tány csapata, köszönhetően Pálinger hatalmas védéseinek is.

A szünet után folytatódott a magyar lányok parádéja az esélyesebb németek ellen. Az utolsó tíz percre négygólos magyar vezetéssel fordultak a csapatok. A vége előtt pár perccel azonban szétesett a magyar csapat játéka, a németek pedig előbb kiegyenlítettek, majd meg is fordították a meccset. Az utolsó másodpercekben azonban mégis sikerült döntetlenre hozni a találkozót a magyar válogatottnak, Szamoránsky Piroska lövése csorgott be a kapuba. Válogatottunk legközelebb vasárnap, Románia ellen lép pályára a középdöntő harmadik fordulójában.

Nőikézilabda-világbajnokság, középdöntő, 2. forduló:

Magyarország - Németország 30-30 (17-14)
Dijon, 1000 néző v.: Krstic, Ljubic (szlovén)

Jegyzőkönyv:
gólszerzők: Jurack 6, Reiche 5/3, Wörz 4, Müller 3, Hering 3, Krause 3/1, Blacha 2, Baumbach 2, Melbeck 2, illetve Görbicz 8/4, Ferling 6, Kovacszicz 5, Szamoránsky 4, Vérten 2, Mehlmann 2, Szűcs 2, Tóth 1
7 méteresek: 7/4, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!