Részsiker: a harmadikat megnyerték

Részsiker: a harmadikat megnyerték
A listavezetőt fogadta péntek este hazai pályán a Miskolci Jegesmedvék. 

A jégkorong MOL Ligában sajnos ezúttal sem tért el a HC-vel szembeni hagyományoktól az MJJSE, ugyanis Mihály már a 31. másodpercben a jobb felső sarokba bombázta a pakkot. Eltelt némi idő mire felvette a ritmust a fekete-sárga gárda és bár Duscheknek így is több munkája volt, mint kollégájának, egy rossz csere miatt mégis váratlan volt az újabb vendégtalálat. Ahogyan az várható volt, a minőségi légiósokkal rendelkező székelyföldi gárda irányította a meccset, gyorsabban korcsolyáztak, mint a hazaiak, akiknek a két további bekapott találat után volt három-négy komoly lehetőségük, ám ebben a húsz percben elmaradt a szépítés.

Kiegyenlítettebb játék

Hazai kapuscserével és gyors gólváltással indult a második felvonás, mely valamelyest kiegyenlítettebb hokit hozott. 34.11-nél Bíró sérülése miatt állt a játék és kellett takarítani a jeget, ez az apró pihenő a hazaiakat zavarta meg, mert a korongbedobás után Suul immár a hatodik csíki gólt jegyezte. A közönség buzdította az MJJSE-t és bosszankodott néhány pontatlan korongátvételen. A harmad utolsó percében Pált dolgoztatták meg a látogatók, majd a záró akkord a két tizenhármas, Egri és Goga páros kiállítása volt. A záró 20 percben mindkét oldalon voltak még próbálkozások a gólszerzésre, ám ez már csak a feljavuló Jegesmedvéknek sikerült, Sike lökete révén.
Az MJJSE nem sokat pihenhet, hiszen vasárnap 18 órától az Alba Volán II ellen meccselnek.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – HC Csíkszereda 2–6 (0-4, 1-2, 1-0)
Miskolc, népkerti jégcsarnok 300 néző. V.: Kincses, Mayer G., Juhász G.
Miskolci JJSE: Duschek – Budai (1), Cop (1), Popovics 1, Túróczy, Egri (1), Radványi, Rusznyák, Gőz, Szabó, Láda B., Kis, Strengell (1), Korpos, Urbán, Kállai, Nyberg, Sike 1, Dányi, Rausch, Pál (kapus). Vezetőedző: Mayer Péter

HC Csíkszereda: Fülöp – Molnár, Solti, Szabó (1), Goga, Zabludovskyi 2, Antal, Saluga 2, Mihály 1 (1), Péter (1), Pupak (2), Mihály, Páll, Bálint, Harabin, Szőgyőr, Flinta, Bíró, Suur 1, Petres, Fedor (k). Vezetőedző: Marcell Ozimak.

Kiállítások: 12, illetve 14+20 perc (Antal, végleges fegyelmi)

Mayer Péter: – Langyos kezdés, illetve gyengébb kapusteljesítmény után a második harmadtól kezdtünk magunkra találni. A második és a harmadik harmadot összességében döntetlenre hoztuk, de 0-4 után ennek túlságosan nem lehet, nem lehetett örülni.

Marcell Ozimak: – Az első harmadban mutatott játékunkkal elégedett voltam, majd a pihenő időben arra hívtam fel a játékosok figyelmet, hogy ha lehet, akkor vigyázzanak a sérülésekkel. A három pont volt a legfontosabb.