Részeget rabolt ki a tini Felsődobszán

A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló
A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló - © Fotó: police.hu
Felsődobsza – Kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát. Megverte és elvette értékeit.

Egy 15 éves fiú – idén májusban történt – az egyik este Felsődobszán kerékpározott. Észrevett egy utcán botorkáló részeg férfit, aki – mint kiderült – tévedésből került a településre, ugyanis Szikszóról indulva ittassága miatt rossz buszra szállt fel. A fiú felajánlotta, hogy segít neki hazatalálni, de a falun kívül egy elhagyatott helyre vezette. Pénzt követelt tőle, majd többször ököllel arcon ütötte. A földre zuhant férfi 1500 forintot adott támadójának.

Ez nem volt elég, a fiú kirántotta a férfi kezéből a hátizsákját és elvette a zsebkését és telefonját. Az iratokat pedig szétszórta a földön és a zsákmányaival elment.

A bántalmazás következtében a férfi zúzódásos sérüléseket szenvedett. A fiút másnap fogták el a rendőrök.

Börtönbe küldenék a fiút

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorúval szemben, fiatalkorúak börtönét és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZB


A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló
Encs, Felsődobsza, Hernádkércs, Szikszó - Előzetes letartóztatásba helyezték az el­tévedt utas kifosztóját. Mint írtuk, május 20-án segítséget színlelve rabolt ki egy fiatalkorú egy férfit Hernádkércsen. A sértett rossz buszra szállt fel, a következő megállónál Felsődobszán leszállt, és elindult ...

A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló
Encs, Felsődobsza, Hernádkércs, Szikszó - A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiatalkorú fiút, aki a Hernád folyó partján rátámadt egy eltévedt férfira. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Re...