„Részegen”? Szlalomozni? Közlekedésbiztonsági road-show az Avason

Akt.:
Fiatalok a biztonságos közlekedésért
Fiatalok a biztonságos közlekedésért - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A Magyar Autóklub jelentős erőfeszítéseket vállal a közlekedés biztonságosabbá tételének érdekében.

Ennek egyik kiemelkedő pillére a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró oktatási program, mely a tanítás-­tanulás folyamatában előtérbe helyezi az élethosszig tartó tanulást. Az országjáró road-show kedden érkezett az Avasi Tesco parkolójába, ahol a felépített rendezvénykamionban három napon át a közlekedésbiztonság lesz fókuszban.

Nagyon nehéz volt köztük szlalomozni, de végül megcsináltam. Dudinszki Balázs

2006-ban indult

– A rendezvénysorozat 2006-ban kezdte meg országos méretekben a közlekedési morál javítását célzó preventív jellegű misszióját – mondta dr. Varga József, a Magyar Autóklub alelnöke a rendezvény megnyitóján. – A programok célja, hogy az alapvető közlekedési normákon, ismereteken keresztül a szabálykövető magatartás fontosságát erősítsük a mindennapi közlekedés során.

A program célja az is, hogy az életkori sajátosságokból fakadóan a legvédtelenebb és a legkiszolgáltatottabb gyalogosan, kerékpárral közlekedő gyermekek, szüleik és a 65 éven felüli közlekedők figyelmét felhívják a közlekedés szabályaira, veszélyeire, ezzel növelve a kulturált és biztonságos közlekedést. Idén egyébként 23 helyszínre jut el a kamion, több 10 ezer gyerekhez.

– Elég nehéz volt, mintha két bója lett volna egymás mellett. Nagyon nehéz volt köztük szlalomozni, de végül megcsináltam – ezt Dudinszki Balázs mesélte, aki a „részeg szemüveget” próbálta ki. Ugyanezt tette Mikula Zsolt Erik is, aki úgy nyilatkozott, hogy „olyan érzés, mintha be lennél drogozva”. – Mondom ezt úgy, hogy nem voltam bedrogozva és nem is leszek – tette hozzá. – Nem lehetett látni vele semmit és elindulni is nehéz volt.

– ÉM-JLI –
hirdetés


hirdet�s