Részegen meztelenkedtek Rigában a britek a dermesztő hideg ellenére

Ráfázott az a négy brit turista, aki részegen pucérkodott a lett fővárosban. A rendőrség hétfői közleménye szerint az ittas fiatalok egy téren gyűltek össze, a mínusz 15 fokos fagyban. A csoportból négyen vetkőzni kezdtek, majd egy szál zokniban felültek a téren található falóra. Mindezt pedig a térfigyelő kamera is rögzítette. Nem sokáig vagánykodhattak a lovon, egy járőr egy percen belül kivonult a rendbontókhoz, akik fejvesztve kezdték magukra kapkodni szétdobált ruháikat. A hatóság letartóztatta őket és 75 latos (30 ezer forint) bírságot rótt ki rájuk.

Rigában gyakoriak a részeg turisták okozta incidensek. Főleg Nagy-Britanniából érkeznek legénybúcsúra, mivel Litvánia viszonylag olcsó. Ilyenkor alaposan felöntenek a garatra. A rigai brit nagykövetség már többször is kénytelen volt elnézést kérni a botrányt okozó állampolgárai miatt. A rendőrök sűrűn bírságolnak meg köztéren vizelő turistákat, illetve a Szabadság Emlékműnél meztelenül pózoló utazókat.

A mostani pucér lovaglásról készült felvételeket a rendőrség az internetre is feltette. A legnagyobb videómegosztón is megnézhető a részeg fiatalok vetkőzése, lovaglása, majd letartóztatása: http://www.youtube.com/watch?v=RrFLm9yZwqU .