Részegen ment haza, majd megkéselte párját

Miskolc – Tizenegyszer vágta élettársába a konyhakést, majd megfürdött a hajszárítóval.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 54 éves nővel szemben a közelmúltban a megyei főügyészség, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Miskolczi László főügyész.A vádlott nő és a sértett férfi 2011-ben, az asszony szabadulása után léptek élettársi kapcsolatra, a férfi sátoraljaújhelyi házában laktak, ahová múlt év augusztusában a nő szokása szerint ittasan érkezett haza. A férfi ezt szóvá tette, mert az asszony rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt. Veszekedés alakult ki köztük, amit a nő konyhakéssel zárt le, amivel hasba szúrta élettársát.

A férfi a váratlan döféstől a földre hanyatlott, a nő pedig fölé hajolt és még tízszer belevágta a kést, megsebezve élettársát a mellkasán és a fején is. A szúrások között szívtájéki is volt, ennek ellenére a férfinek sikerült valahogy talpra állnia, és eljutnia a szomszédba, ahonnan értesítették a mentőket.

Az asszony a férfi menekülése után a házban maradt, majd teleengedte a fürdőkádat vízzel és beleült. Beledobta a fürdővízbe a hajszárítót, de próbálkozása hiábavalónak bizonyult, mert nem szenvedett áramütést. Így találtak rá a kiérkező rendőrök. Az asszonyt is kórházba szállították, majd őrizetbe vették.

A vádlottat korábban életveszélyt okozó testi sértés miatt már elítélték, akkor öt év börtönbüntetést kapott, melyből az élettársa összedöfködése előtt két évvel szabadult. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a nővel szemben, aki visszaesőként öt évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

ÉM-SZP