Részeg ellenzéki vezető sztriptízklubban

Illusztráció
Illusztráció
Az ausztrál választópolgárok többsége szerint az ellenzéki párt vezetőjének részeg sztriptízklub-látogatása azt bizonyítja, hogy ő is csak ember – derült ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

A felmérést végző cég munkatársa szerint ez azt bizonyítja, hogy az ausztrálok képesek különbséget tenni fontos, és lényegtelen ügyek között.


Az ellenzéki Munkapárt vezetője, Kevin Rudd négy évvel ezelőtt, New York-i látogatása idején ment el egy helyi újság szerkesztőjével egy sztriptíz-klubba. Amikor nemrég szembesítették ezzel a ténnyel, azt állította: nem emlékszik teljesen a kérdéses estére, mert túlságosan részeg volt.


A hétvégén megkérdezett ausztrálok 85 százaléka szerint ez azt bizonyítja, hogy ő is csak egy egyszerű ember, és mindössze tíz százalék mondta, hogy az eset a politikus rossz erkölcsi értékeit mutatja.

A közvélemény-kutatás adatai szerint Rudd pártját a választók 57 százaléka támogatja, míg John Howard kormányon lévő koalíciójának támogatottsága 43 százalékon áll. A kutatás végző Galaxy Research cég munkatársa szerint a lakosokat jobban érdekelték a kormány gazdasági intézkedései, mint egy politikus görbe estéje.

Kapcsolódó cikkek: