Repülős Gizi ismét lebukott

Repülős Gizi ismét lebukott
Bicskén bukott le újra Repülős Gizi, az 50-es évek óta különböző lopásokból élő idős asszony.

A rendőrök több bejelentést is kaptak hétfőn, hogy egy kis termetű idős asszony Bicskén más és más ürüggyel házakba megy be. az idős bűnözőt végül a Bicskén a vasútnál, az úgynevezett kis állomáson találták meg a rendőrök, 14.500 forintot találtak nála, amiről feltételezik, hogy besurranásos lopásból származik.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint Bicskéről hétfőn többen is felhívták a rendőröket azzal, hogy az egyik utcában egy idős benéz és bemegy az utcában lévő házakba, azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra. A járőrök már nem találták az apró termetű asszonyt, de találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy a nő fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra.

A vasútállomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a megadott személyleírású nő, amikor a járőrök észrevették. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14.500 forintot átadta a járőrnek. A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, a megtalált pénzt lefoglalták.

A megnyerő külsejű idős asszony nem ismeretlen a rendőrség előtt. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldözői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra.

A mostani ügyben besurranásos lopás miatt indítottak eljárást a bicskei rendőrök.
– Független Hírügynökség –