Putnok hírei

2013.01.31. 13:53

Csángó költőnő Putnokon

Putnok - „Árvaságunk nagyobb, mint hazánk” címmel író-olvasó találkozót tartottak a gömöri kisvárosban Putnokon.

Putnok - „Árvaságunk nagyobb, mint hazánk” címmel író-olvasó találkozót tartottak a gömöri kisvárosban Putnokon.A Putnoki Városi Könyvtár hagyományteremtő programjaként Lancu Laura József Attila–díjas moldvai–csángó magyar költővel, íróval, néprajzkutatóval, PHD doktorral találkozhattak az érdeklődők a Bányász Művelődési Ház színháztermében.

Az esemény színvonalát növelte a diákok előadásában elhangzott a zenés, verses összeállítás. A rendezvényt Dr. Váradyné Nagy Andrea nyitotta meg aki beszédében kiemelte: a könyvtár vezetőjétől Bárdos Bódi Lászlótól megszokott, hogy rendezvényeire minden esetben az egyediség és a különlegesség a jellemző.

Lancu Laura költővel Bárdos Bódi László beszélgetett, aki készségesen válaszolt az életútjával kapcsolatos kérdésekre. A költőnő kérdésünkre elmondta: a dicsőséget a jó istennek tartja fent. Minden köszönet Istent illeti, hiszen neki köszönheti, ami eddig életében és irodalmi pályáján elért. Az író-olvasó találkozó kötetlen beszélgetéssel és a költő legújabb könyvének dedikálásával zárult.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!