Rengett a Bükk

Akt.:
Földrengés volt a Bükkben
Földrengés volt a Bükkben - © Fotó: idokep.hu
Bükk-hegység – Megmozdult a föld szerdán este a Bükk-hegységben, Kisgyőr és Bükkzsérc között.

A Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumától kapott információk szerint az automata mérőállomások 19:57 perckor regisztráltak egy, a Richter skála szerinti 3,2-es magnitudójú földrengést, ami nyolc kilométer mélységben keletkezett. Az intézet munkatárstól megtudtuk, hogy bár a rengést a lakosság is érzékelte – folyamatosan kapták a bejelentéseket -, az ilyen mértékű földmozgások elég gyakoriak hazánkban, de nem számítanak erősnek. Tagadhatatlan tény – tette hozzá a szeizmológus -, hogy az utóbbi időben a Bükk meglehetősen mozgalmas térségnek számít.

Legutóbb május 8-án, nem messze Bükkszentkereszttől volt egy 2,8-as magnitudójú rengés. Azt megelőzően pedig Sárospatak közelében regisztráltak egy 4,7 kilométeres mélységben keletkezett, 2,2 magnitudójú rengést.

Olvasóink többen is jelezték, hogy Miskolcon, Parasznyán és Mályiban is érezték a szerda esti földmozgást. Ön is érezte a földrengést? Ossza meg a tapasztalait a Facebook oldalunkon >>>

ÉM-SZP


Kisebb földrengés volt Bükkszentkereszt közelében

Budapest, 2014. június 4., szerda (MTI) – A Richter-skála szerinti 3,2-es földrengést mértek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszt közelében szerda este, nem sokkal nyolc óra előtt – közölte az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel. tovább »