Rengeteg program az Állatkertek Éjszakáján Miskolcon is

Akt.:
Rengeteg program az Állatkertek Éjszakáján Miskolcon is
Rengeteg program az Állatkertek Éjszakáján Miskolcon is
Miskolc – A nyár utolsó péntekén, augusztus 28-án kerül sor az immár hagyományos Állatkertek Éjszakáját, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg a Magyar Állatkertek Szövetségének tagjai. Országszerte 11 település 12 állatkertjében várják változatos programokkal az érdeklődőket.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Az este során különlegességekkel, érdekességekkel várják látogatóikat, akik így egy igazán rendhagyó programon vehetnék részt az állatkertben, hiszen máskor nincs lehetőség rá, hogy megismerjék az állatkert lakóinak életét sötétedés után.

Ilyenkor testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a kígyókkal, békákkal, rovarokkal, amelyekkel szemben sokan tartással, félsszel viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék, ennek révén pedig akár meg is szeressék őket.

Az interaktív látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni, mint pl. a medvékét, a kúszósülökét vagy éppen a mosómedvékét. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is sötétedés után mutatják természetes oldalukat. Mindeközben pedig fontos információkat és különféle érdekességeket hallhatnak a látogatók az egyes állatokról.

A program alatt a fáklyákkal kivilágított utakon sétálhatnak a látogatók az egyedülálló erdei környezetben. Ezen a napon hosszabbított nyitva tartással, reggel 9.00 és este 23.00 között várják látogatókat, tehát aki bármikor a nap folyamán érkezik az állatkertbe, folyamatos bent tartózkodással az esti programokon is részt vehet. Jegyváltásra 21.00 óráig lesz lehetőség.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –


2015_miskolczoo_Allatkertek_Ejszakaja_A3_Press_150Dpi_RGB_vp_V2

(Kattintson a képre a teljes méretért!)


MVK: ÉjszakáZOO járatok a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba

Miskolc – Az MVK Zrt. a késő esti órákban többlet ZOO járatokat indít az Állatkertek Éjszakája programhoz kapcsolódva Felső-Majláth és a Vadaspark között augusztus 28-án este. tovább »

Előadás és távcsöves bemutatás a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban

Miskolc – A miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló következő távcsöves bemutatással egybekötött előadását (Csillagparty) 2015. augusztus 28-án, pénteken 20:00 órától tartja. tovább »


Videó: Ijesztően magasra mászott a maci a Miskolci Vadasparkban

Miskolc – Az akcióról szerencsére videó is készült. Most megtudhatja azt is, mennyi értelme van egy medve elől a fára mászni. tovább »

Ormányosmedve szaporulat a Miskolci Állatkertben

Miskolc – Megsokszorozódott az ormányosmedvék száma a Miskolci Állatkertben. A három felnőtt állatból álló csapatban ugyanis a nyár elején 11 kölyök jött a világra. Az egyik anyaállat öt, míg a másik hat utódot nevel. A kölykök életük első hat hetét a látogatók elől rejtve, az odújukban töltötték, néhány napja azonban elhagyták azt, és kíváncsian ismerkednek kifutójukkal. tovább »

Fotók: A gyerekek kezéből ettek a makik a Vadasparkban

Miskolc – Egy fél órára mi is zoo-táborozók lettünk a Miskolci Állatkertben. tovább »

Fotók: ZOO napközi a Miskolci Állatkertben

Miskolc – A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete szervezésében képzett zoopedagógusok ismertetik meg a résztvevő gyermekekkel a hazai és távoli tájakon élő állatok szokásait, életmódját a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. tovább »

Fotók: Hűsítő permet a Miskolci Állatkertben

Miskolc – Hűsítik a nagy meleg miatt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark állatait. tovább »