Reneszánsz Kavalkád a Királynék várában

Reneszánsz Kavalkád a Királynék várában
Miskolc – Az idei Diósgyőri Várfesztivál szezonnyitó rendezvényét tartották szombaton a Diósgyőri várban. Az egész napos eseményen Mátyás király uralkodását – a reneszánsz kort jelenítették meg.

A parádés szereposztásnak köszönhetően nagyszerű alakításokat láthattunk – Mátyás királyt Helyey László színművész, a királynét Seres Ildikó – a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája jelenítette meg. Mátyás király két kedvenc udvari bolondját – Beckót és Mujkót – a jól összeszokott tréfás páros – Szőke András és Badár Sándor játszotta.

Az egész napos középkori forgatag többek között olyan színes és változatos programokkal, mint például: gólyalábasak és lángnyelők látványos produkciói, a Kóbor Lovagok valamint diósgyőri Aranysarkanytús Lovagrend kardviadala, tarka ruhás ugrólábasok, lovagi bemutatók és udvari zenészek szórakoztatták a közönséget. Továbbá mindenki szemügyre vehette a korhű kardokat, sisakokat, és egyéb harci eszközöket, lehetőség volt még vadászgörény simogatásra és a kézművesutca szépségeinek megcsodálásra is. Nem utolsó sorban pedig ízletesebbnél-ízletesebb ételek és az ilyenkor elmaradhatatlan borok várták az aprónépet.

– Kiss Viktor –