Sport

2015.01.01. 16:41

Sikerrel debütált a Miskolci Pedálkirály

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Freeriderz SC idén először sikerrel hívta életre az öt versenyből álló kerékpáros kupasorozatot, mely a Miskolci Pedálkirály elnevezést kapta.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Freeriderz SC idén először sikerrel hívta életre az öt versenyből álló kerékpáros kupasorozatot, mely a Miskolci Pedálkirály elnevezést kapta.A sorozatot, egyrészt már jól működő sikeres versenyek (Kondenzgyík Maraton, Fehérkőlápa Hillclimb) bevonásával, másrészt teljesen új, a korábbi években Miskolcról hiányzó versenyformákkal tették változatossá, mely így lehetőséget biztosított a kerékpársport egyszerre több szakágának megismerésére.

Az öt felvonás célja nem egy-egy szakág kimagasló tehetségeinek felkutatása volt, hanem az, hogy a sportolni, kerékpározni szerető miskolci lakosokat egész éven át „lázban” tartsa, a teljesítőket büszkeséggel töltse el, a miskolci lakosok körében pedig elismerést váltson ki.

A „Pedálkirály” résztvevői hegyikerékpár maraton, hegyikerékpár hegyi időfutam, tájkerékpár, országúti hegyi időfutam és városi cross versenyeken összesen több mint 11 ezer verseny kilométert tekertek. Az 548 indulóból 131 volt Miskolci lakos, akik közül 7 kategóriában avathattak összetett bajnokot. Ők a „Miskolc Város Pedálkirálya” címmel együtt egy, a számukra egyedileg készített kerékpáros mezt vehettek át dr. Kriza Ákostól, Miskolc polgármesterétől a december 19.-én, a Művészetek Házában megtartott díjátadón.

Kategória-győztesek:

8 éves kcs.: Nagy Pongrác (Freeriderz SC),

Junior nők: Nónay Fanni

Junior férfiak: Jordán Soma (Freeriderz SC)

Felnőtt férfiak: Molnár Péter

Master 1 férfiak: Flaskó Szabolcs (Freeriderz SC)

Master 2 férfiak: Gönczi Attila (Freeriderz SC)

Master 3 férfiak: Pallos Zoltán (Freeriderz SC)


A verseny sorozat részletes eredményeit és látványos fényképeit a www.pedalkiralymiskolc.hu oldalon lehet megtekinteni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!