Rendszeresen molesztálta albérlőjének kislányát egy nagypapa korú férfi Miskolcon

Akt.:
Rendszeresen molesztálta albérlőjének kislányát egy nagypapa korú férfi Miskolcon
© A fotó illusztráció.
Miskolc – Albérlője kislányát molesztálta és fenyegette az az idős miskolci férfi, akit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 5 év és 4 hónap börtönre ítélt első fokon a Miskolci Törvényszék 2015-ben. Az ügyben az első másodfokú tárgyalást kedden tartja a Debreceni Ítélőtábla – írja a blikk.hu.

A kislány anyja még 2013 októberében vette ki egy családi ház egyik lakrészét, ahova két kiskorú gyermekével költözött. A 24.hu szerint kifejezetten jó viszonyba került a tulajdonossal, aki többször is segített a mentális problémákkal küzdő nőnek: iskolába indította a gyerekeit, ellenőrizte a leckéjüket, és a tanáraikkal is tartotta a kapcsolatot.

A kislány rendszerint nála töltötte a délutánokat, olykor pedig ott is aludt. A helyzetet kihasználva a férfi “különböző szexuális cselekmények eltűrésére” kényszerítette a kislányt.

Bensőségesnek tűnő unoka-nagyapa viszony alakult ki közöttük. 2013 október-novemberében azonban a férfi arra kényszerítette a kislányt, hogy „ különböző szexuális cselekményeket tűrjön el”. Arra is volt példa, hogy megfenyegette a gyereket és rá akarta venni, hogy a történteket fogja az apjára.

– áll a bíróság tájékoztatásában.

A gyerek a fenyegetések ellenére az anyjának, nagyanyjának és az osztályfőnökének is elmondta, hogy mi történt vele. Ezek után letartóztatták, majd bíróság elé állították a férfit. Az első fokú ítéletbe viszont sem az ügyész, sem a vádlott és a védője nem nyugodott bele: előbbi súlyosításért, utóbbiak felmentésért fellebbeztek.

Forrás: 24.hu, blikk.hu.