Rendõr lakópark épül Jánoshidán

Huszonnégy lakásos lakópark épül rendõröknek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán. A rendõrség, az önkormányzattal és a kivitelezõvel hétfõn kötötte meg az együttmûködési megállapodást. A rendõrség ezzel az akcióval csábítaná a pályakezdõket a térségbe, a jánoshidai önkormányzat pedig a közbiztonság erõsödését és az ingatlanárak emelkedését reméli a betelepülõ egyenruhásoktól. A könnyûszerkezetes lakóházak jövõ tavaszra készülnének el, a beköltözõk kedvezményes bérleti szerzõdéssel, illetve letelepedési támogatással juthatnának az ingatlanokhoz, vagyis a tervek szerint megvehetnék, de bérelhetnék is a házakat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaknem 20 százalékos a létszámhiány a rendõrségen, különösen a jászsági térségben sok a betöltetlen állás. A rendõrség kedvezményes lakásvásárlással csábítaná a pályakezdõket a régióba. Jánoshida egyaránt közel van Szolnokhoz és Jászberényhez is. A lakásért cserébe tíz éves szolgálatot kell vállalni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság állományában.

A lakópark építéséhez az önkormányzat ingyen ajánlotta fel a telket és letelepedési támogatással is segítenék a beköltözõket. A közbiztonság javulása mellett az ingatlanárak emelkedését is remélik a letelepülõ rendõröktõl. A lakóparkhoz a tervek szerint játszótér, közösségi ház és bolt is épülne.

A tervek szerint a lakópark 2010 tavaszára épülne meg. A kilencven négyzetméteres családi házakhoz kedvezményes bérlettel, illetve lakásvásárlási kedvezményekkel juthatnának hozzá a rendõrök. Az egy és két félszobás ingatlanok kulcsrakész bruttó ára 16,4 millió forint lesz.