Rendőrt vertek a nők Tiszatarjánban, vádat emeltek ellenük

Illusztráció - Rendőrt vertek a nők Tiszatarjánban, vádat emeltek ellenük
Illusztráció - Rendőrt vertek a nők Tiszatarjánban, vádat emeltek ellenük
Miskolc, Tiszatarján – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két fiatal nővel szemben, akik idén áprilisban, Tiszatarjánban, a jogszerű rendőri intézkedést úgy próbálták megakadályozni, hogy egy rendőrt bántalmaztak.

A vádirat szerint április 19-én, este, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsén szolgálatot teljesítő két rendőr egy Tiszatarjánban történt közlekedési baleset helyszínén intézkedett. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a balesetet a helyszínen tartózkodó egyik férfi – a vádlottak hozzátartozója – okozta, aki a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenállt, és el akarta hagyni a helyszínt. A rendőrök többszöri figyelmeztetést követően a férfit testi kényszerrel földre vitték, és előállítása céljából próbálták megbilincselni. Ezt látva a baleset helyszínén jelenlévő vádlottak annak érdekében, hogy a bilincselést megakadályozzák, az egyik rendőrre támadtak. A rokonukat földön tartó járőrvezetőt az egyik nő előbb tenyérrel arcon ütötte, majd rögtön ezután a másik fejen rúgta.

A fejét ért rúgás következtében a rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett, mellyel összefüggésben könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a két büntetlen előéletű nőt társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint ezen túlmenően egyiküket könnyű testi sértés vétségével is vádolja, és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

ÉM