Rendőrségi nyomozás a Fradi-Herta meccs után

Nyomozást indított a rendőrség az FTC és a Herta mérkőzésén történt rendbontás miatt. Csoportos garázdaság miatt keresik a balhézó drukkereket, egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek.

Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt: a keddi összecsapáson körülbelül 20 huligán az Albert-stadionnál “Heil Hitler!” üvöltéssel támadt rá a németekre. Üvegekkel dobálták meg őket és a csoporttal tartó német újságírókat, akik végül a stadion egyik vécéjébe menekültek be. A “balhé” a találkozó alatt is folytatódott: a rendbontók rátámadtak a vendégszektorokban a szurkolókra, a berlini drukkerek a kerítésen átmászva menekültek a sajtópáholy felé. A Berliner Morgenpost szerint csak ekkor jelentek meg a rendezők és vették védelembe a vendégtribünön tartózkodókat. A dobálózás azonban nem szűnt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök délutáni közleményében leszögezte, hogy a szervezők nem kötöttek szerződést a rendőrséggel, így az egyenruhások kizárólag a stadionon kívül biztosították a helyszínt. A mérkőzés ideje alatt a benti biztonsági szolgálat nem jelzett rendkívüli eseményt, holott ezt kellett volna tenniük. Így a rendőrök nem is tudtak intézkedni a németekre támadó fradi szurkolókkal szemben.

A rendőrségen még szerdán felállt egy munkacsoport, amelynek a feladata az volt, hogy vizsgálja ki a meccsen történt rendbontást. Csütörtökön pedig nyomozást rendeltek el csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Egyelőre nincs gyanúsított.