Rendőrségi felhívás!

Rendőrségi felhívás!
Csütörtökön ismeretlenek több millió forintot vittek el egy nyíregyházi sértettől ún. trükkös lopásos módszerrel.

A helybeli férfi délelőtt az egyik helyi bankból vette ki pénzét és éppen hazafelé tartott, amikor észlelte, hogy defektet kapott. Megállt kicserélni a kereket, amit feltehetően a tettesek szúrtak ki, de az autót nem zárta kulcsra, a tolvajok pedig csak erre a pillanatra várva eltulajdonították a milliókat. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a tolvajokat.

Az elmúlt héten a tetteseknek sajnos már sikerült ugyanezzel a módszerrel ellopni egy másik sértett pénzét, egy másik esetben pedig szerencsére csak kísérlet maradt. A rendőrség nyomatékosan felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ha nagyobb összeget vesznek fel, soha ne egyedül tegyék azt, mindig legyen kísérőjük, akkor is, ha autóval teszik meg az utat!

Minden esetben zárják be a kocsit, akkor is, ha kereket cserélnek, ha van riasztó, azt pedig kapcsolják be. Az autóban soha ne hagyjanak táskát, telefont, vagy egyéb értékeket, abban az esetben sem, ha csak pár percre hagyják ott autójukat! Ha bármi gyanúsat észlelnek, azonnal hívják a 107-et, vagy a 112-es segélyhívót!

A rendőrség mindent megtesz a gyors felderítés érdekében, de a sértetté válás elkerülése érdekében jobb védekezés a megelőzés!

– Pusztai Sándor –