Friss hírek

2011.05.10. 13:32

Vádat emeltek a soltvadkerti gyilkosok ellen

<p>Vádemelési javaslattal zárta le rendőrség az egy évvel ezelőtti soltvadkerti gyilkosság ügyét. 2010-ben egy idős embert ölt meg egy fiatal testvérpár, a bizonyítékok elrejtésében az anyjuk segítette őket, mindannyian előzetesben vannak , közölte kedden a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.</p>

2010. július 18-án ölt meg egy 69 éves idős embert egy soltvadkerti testvérpár. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást, közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, sajtószóvivő.
A tájékoztatás szerint a 24 és 20 éves fiatalok éjjel mentek be az egyedül élő férfi házába, előre eltervezték, hogy kifosztják. A férfi hallotta a zajt, fel is kelt, de a testvérek úgy megverték, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A testvérpár a lakásból ingóságokat, iratokat, és 103 ezer forintot vitt el, az áldozat kocsijával menekültek. A Volskwagen Golf értéke további 165 ezer forint volt.
Az autóval a saját lakásukhoz hajtottak, ahol anyjukkal együtt elrejtették a lopott holmit. Az egyik testvér később kocsikázni indult,de a Soltvadkertről Bócsa felé vezető úton balesetet szenvedett, felborult a járművel. A helyszínre küldött rendőrjárőr a baleset közelében igazoltatta is a férfit, aki elmondta, hogy ő vezette a kocsit, amit Soltvadkertről loptak el.
A rendőrség az autó tulajdonosát keresve fedezte fel a gyilkosságot.
Jelenleg a testvérpár és az anya is előzetes letartóztatásban van. Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az anya tudott a rablásról és a gyilkosságról is, ruhát, gumikesztyűt adott fiainak, és segített a bűnjelek eltüntetésében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden lezárta a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek, közölte a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!