Rendőrségi felhívás – Halálos közlekedési baleset szemtanúit keresi a rendőrség!

Miskolc, Encs – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat halálos közlekedési baleset gondatlan okozása vétségének ügyében.

Encs város belterületén, 2012. október 01-jén 07 óra 57 perckor a Petőfi Sándor utca és a Baross Gábor utca kereszteződésében halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.

A fenti időpontban a Miskolc-Encs között menetrend szerint közlekedő, sárga színű Volvo típusú helyközi autóbusz a 3. számú főút irányából, a Petőfi úton közlekedve az előtte forgalmi ok – vasúti fénysorompó tilos jelzése – miatt álló kocsisort balról kikerülve kanyarodott jobbra, az encsi autóbusz állomás irányába. Az autóbusz kanyarodása közben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a jobb oldali gyalogos-kerékpár úton közlekedő és a Baross Gábor úton áthaladni szándékozó gyalogos személy, egy 61 éves asszony részére.

Kanyarodása során az autóbusz jobb oldala a gyalogost elsodorta, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A rendelkezésre álló adatok alapján, a baleset bekövetkezésekor az útszakaszon több gépkocsi is jelen volt, várakozott a vasúti átjáró szabad jelzésére.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a közlekedési baleset időpontjában az említett útszakaszon közlekedetek, valamint az Encs Petőfi Sándor út és a Baross Gábor úton várakoztak, és a balesettel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek.

Az üggyel kapcsolatban bejelentés tehető:

  • Személyesen, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Szeles u. 73),
  • e-mailen, a tapaib@borsod.police.hu elektronikus címen,
  • vagy telefonon, a 06-46/514-500 központi hívószám 70-28 vagy a 70-30 mellékein, továbbá az ingyenesen hívható a 112-es rendőrségi segélyhívó számon is.

A bejelentő, tanúk adatait a Rendőrség bizalmasan kezeli. Segítségüket köszönjük!

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –


Autóbusz gázolt halálra egy nőt Encsen

Encs – Autóbusz gázolt halálra egy nőt hétfőn reggel Encsen, a buszpályaudvaron, tájékoztatta az Észak-Magyarországot a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.