Rendőrségi felhívás – Fokozott ellenőrzés a DVTK – FTC labdarúgó mérkőzés napján

Közel 10 ezer szurkoló várható a szombati DVTK - FTC rangadón
Közel 10 ezer szurkoló várható a szombati DVTK - FTC rangadón - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Miskolcon 2015. október 24-én, szombaton 17 óra 30 perckor rendezik a DVTK – FTC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A borsodi megyeszékhelyre a 3-as számú főúton, illetve az autópályán érkező FTC szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc-Centrum lehajtója melletti Auchan (régi CORA) áruház mellett gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

A vendég szurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkálatok vannak folyamatban, az út egy része kerítéssel le van zárva.

A kijelölt új parkolóhely a Miskolc, Glanzer Miksa-Irma utcák kereszteződésénél található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 200 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.


Ön szerint mi lesz a DVTK - FTC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy a 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem lehet tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s