Miskolc

2019.05.20. 19:51

Játék közben formál szemléletet a játszótér

Miskolcon adták át hétfőn az ország harmadik befogadó játszóterét.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

„A játék összeköt” program keretében fogyatékossággal élő és ép gyermekek közös időtöltését lehetővé tévő játszóteret adott át a Szerencsejáték Zrt. Miskolcon, az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A szabadtéri játékpark megépítését a 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételéből vállalta a társaság.

Dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték vezérigazgatója azt hangsúlyozta, állami nagyvállalatként kiemelten fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás.

– Igyekszünk olyan ügyek mellé állni, amelyek méltán tartanak számot az egész ország figyelmére. A befogadó játszótereket nem csupán a fizikai akadálymentesség teszi különlegessé, hanem a szemlélet is, amely mögötte van: az együttműködés és a képességek sokfélesége. Bízom benne, hogy a miskolciak és az Éltes Mátyás módszertani intézmény tanulói is örömmel használják majd – tette hozzá.

Dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ vezetője köszönetet mondott a Szerencsejátéknak a beruházásért. Hangsúlyozta, fontos törekvésük, hogy a speciális nevelési igényű gyermekek kissé zárt világát minél jobban megnyissák társaik irányába.

Idén még öt épül

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hozzátette, a városnak fontos célja az esélyegyenlőség megteremtése, a miskolci gyermekek és felnőttek számára is, ezért minden erre irányuló kezdeményezést örömmel támogatnak.

A sorsjegy bevételéből összesen hetvenöt millió forint gyűlt össze a speciális játszóterek létesítésére. A miskolcit megelőzően Budapesten és Veszprémben már átadtak egy-egy hasonló létesítményt, és a lottótársaság tervei szerint idén még ötöt építenek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában