Rendőrségi felhívás

Hajdúhadház – Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az elmúlt időszakban elszaporodott a kertségekben elkövetett lopások száma.

Hajdúhadház külterületi részén a Gábor-kertben és a szomszédos kertségekben, míg a tulajdonosok a földeken a kerti munkákat végzik, addig ismeretlen elkövetők feltörik a dűlőn álló gépkocsikat, vagy besurrannak a pajtákba, és onnan értékeket tulajdonítanak el. Főként kistáskát, pénztárcákat visznek el az elkövetők, amelyekben készpénz, és személyes iratok, okmányok találhatóak. Az eddig beszerzett adatok alapján az elkövetők ketten, illetve hárman vannak és kerékpárral járják a területet a kora délutáni órákban, és figyelik ki az áldozatokat.
Kérjük, hogy a gépkocsikat zárják le, abban semmilyen értéket ne hagyjanak, valamint a pajták ajtaját is zárják be! Amennyiben a területeken bármilyen gyanús személyt, vagy gépkocsit látnak, azt jegyezzék fel, illetve azonnal tegyenek bejelentést a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra a 112-es segélyhívó számon vagy az 583-406 os telefonszámon.
Kérjük továbbá, hogy aki a bűncselekményekkel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, az jelentkezzen a Rendőrkapitányságon! A nyomravezetőnek, nyomravezetői díj kerül felajánlásra, adatait bizalmasan kezeljük.