Rendőrségi erők védelme mellett vittek el gyerekeket egy életveszélyes házból Sátoraljaújhelyen

Rendőrségi erők védelme mellett vittek el gyerekeket egy életveszélyes házból Sátoraljaújhelyen
Sátoraljaújhely – Gyámhatósági döntés született arról, hogy egy életveszélyesnek minősített házban élő gyerekeket gyermekgondozási intézetbe visznek.    

A rendőri intézkedés után a kisgyereket kórházba vitték vizsgálatra, a nagyobbakat pedig a gyermekvédelmi intézetbe szállították. Hamarosan videóban nézheti végig a megdöbbentő felvételeket.


Az egyik gyerek iskolában sem járt hosszú idő óta, és eddig már kétszázezer forint pénzbírságot szabtak ki a szülőkre. Most úgy döntött a hatóság, hogy a gyerekeket biztonságos helyre viszik, ez azonban azzal jár, hogy a szülői ellenállásra is felkészülve jelentős rendőri védelmi erővel , kutyás rendőrökkel vonultak le a cigány kisebbség által lakott városrészbe.

Az egyenruhások kíséretében, védelme mellett mentek a lakásba a gyámhatóság emberei. Ahogy várható volt, óriási ellenállásba ütköztek, már a lakásban is a szülők próbáltak ellenszegülni a gyerekek védelembe vételének. Sírás, cirkuszolás történt és pillanatokon belül, amikor már észlelték, hogy a rendőri erő megjelent, az útcából mintegy 100 fő sereglett elő, és próbálta útját állni a hatóság embereinek. Szidalmazták az egyenruhásokat és a gyámhatóság embereit is. Az apa azt mondta, hogy szerinte a ház ép, ne vigyék el a gyerekeket tőle, nem adtak még hitelt nekik, hogy felújítsa a házat.

A gyerekek előbb sírtak, de aztán a gyámügyesek ölelésében beszálltak abba az autóba, amivel a gyermekintézménybe szállítják átmenetileg őket. A rendőrök nagyon határozott fellépésének következtében meg tudták akadályozni, hogy komolyabb attrocitás legyen. Az utcában lévő egyik kisebbségi képviselő azt mondta, hogy azonnal illetékes helyekre telefonálnak, és szerintük ilyen erővel, rendőrkutyákkal nem kellett volna a gyerekekért jönni.

A rendőrség az esemény során végig videózott.

Címkék: , ,