Rendőrrelikviák tárlata mától a Rendőrség-történeti Múzeum

“A Magyar Rendőrrelikvia-gyűjtők Egyesületének 10 éve” címmel nyílt időszaki kiállítás pénteken a Rendőrség-történeti Múzeumban. A világ minden részéről összegyűjtött rendőrségi sapkákat, jelvényeket és maketteket június közepéig nézhetik meg az érdeklődők a budapesti kiállítóhelyen.

Az éppen 10 éve, 1999. április 12-én alakult Magyar Rendőrrelikvia-gyűjtők Egyesülete jelenleg 45 tagot számlál, mondta el érdeklődésünkre Ludányi Gyula, a szervezet elnöke. Annak idején, a zömmel rendőrökből verbuválódott egyesület tagjai, még csak 100-200 darabos gyűjteményekkel rendelkeztek, tette hozzá. A kiállítás apropóját az adta, hogy ezek a gyűjtemények mára már több ezer darabosra bővültek, tájékoztatott Ludányi Gyula.

A pénteken nyílt tárlaton az egyesület 5 tagja állított ki. A látogatók megnézhetnek egy fotóválogatást a világ számos országának rendőrségi autóiból, valamint megvizsgálhatják, hogy mi a különbség a magyar és külföldi felszerelési tárgyak, így például a rendőrségi sapkák és karjelvények között. Az egyik gyűjtő pedig a világ különböző rendőriskolájának karjelvényeiből összeállított kollekcióját mutatja be az időszaki kiállításon – közölte az egyesület elnöke.

A rendőrrelikviákat a Mosonyi utca 7. szám alatti Rendőrség-történeti Múzeumban nézhetik meg az érdeklődők június közepéig.Sporthírek