rali

2019.10.14. 18:30

Hadik újrázott, Vincze bajnok lett

Pécsett sokan kiestek, defektet kaptak, a hazai ralis társadalom viszont új bajnokot avatott.

Marosréti Ervin

Hadikék futamgyőzelmet ünnepelhettek Pécsett

Forrás: ÉM

A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a Hadik András győzelmével ért véget az 53. Mecsek Rallye. A miskolci pilóta magabiztos teljesítménnyel, több mint 20 másodperces előnnyel végzett az élen az ORB hatodik versenyhétvégéjén.

Örültek, gratuláltak

– Alapvetően más gumitaktikán voltunk, mint Vinczéék, ami egyes pályákon jobb volt, máshol kevésbé. Szerencsére az autónk tökéletesen működött, így lendületesen tudtunk versenyezni ezen a hét végén – összegzett Hadik András. – Remek hangulatú és szakmailag is jó futamon vagyunk túl, annak pedig nagyon örülünk, hogy a tavalyi sikert meg tudtuk ismételni. Azzal is tisztában voltunk, hogy így sem a mi kezünkben van a bajnoki cím sorsa. Feriék nagyszerűen mentek egész évben, gratulálunk nekik, rászolgáltak erre az elsőségre.

Az 53. Mecsek Rallye-n az értékelés második helyén a lengyel Grzegorz Grzyb zárt, harmadikként pedig a Vincze Ferenc és Bacigál Igor fejezte be a száguldást. Vincze egyébként ezzel az eredménnyel az éves pontversenyben behozhatatlan előnyt szerzett, így pályafutása során először lett abszolút magyar bajnok.

Előtérben a taktika

– Nagyon boldog vagyok, végre sikerült – fogalmazott a magyar bajnok Vincze Ferenc. – Tudtuk, hogy Pécsett félgáz is elég lehet, nagyon óvatosan közlekedtünk. A végén volt olyan szakasz, amin ilyen tempóval akár utcai autóval is átmentem volna. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy bajnokok lettünk, ami fantasztikus érzés. Ötből négy versenyt megnyertünk, most bejöttünk harmadikként. Azt hiszem, megérdemeltük ezt a címet. Fantasztikus érzés.

Zárás a Zemplénben

A magyar ralibajnokság november 8-10-e között régiónkban zárul. A Rally of Hungary elnevezésű aszfaltos futamot nyíregyházi központtal bonyolítják le, a hétvége gyorsasági szakaszait pedig a Zemplén útjain bonyolítják le. Ez a futam egyébként része az Európa-bajnokság (ERC) versenynaptárának, ráadásul az eredmények úgy alakultak, hogy itt dől majd el a kontinensbajnoki cím sorsa.

Az 53. Mecsek Rallye végeredménye

1. Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5) 1:16:34,7

2. Grzegorz Grzyb, Tomasz Borko(Skoda Fabia R5) +20,2

3. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) +51,0

4. Velenczei Ádám, Zsíros Gábor (Citroen C3 R5) +1:45,9

5. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) +3:07,2

6. Bodolai László, Szegedi Máté (Ford Fiesta R5) +3:30,2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!