Rendőrökre támadtak a tinédzserek Londonban

Tinédzserek bandája támadt két rendőrre London déli részén, miután az egyenruhások megkértek egy 15 éves lányt, hogy vegye fel a szemetet, amit eldobott – közölte a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán pénteken. Egy támadó megharapta az egyik rendőrt, akit emiatt kórházi ellátásra szorult – közölte a brit rendőrség.

Az eset még szerda délután történt London déli részén, de csak pénteken hozták nyilvánosságra. A két járőrt 30 tinédzser rohanta le, miután a felszólított lány nem volt hajlandó felvenni a szemetet, és agresszívvá vált. A 15 éves lányt testi sértés gyanújával őrizetbe vették, majd óvadék ellenében szabadon engedték. Őrizetben tartanak ugyanakkor egy 34 és egy 38 éves dél-londoni férfit is. Őket testi sértéssel és erőszakos rendzavarással gyanúsítják.

A rendőrség szerint a tizenéves lány először szót fogadott, és felvette a szemetet, de azonnal újra el is dobta. A helyzet ezután durvult el. A 29 és 34 éves rendőrök horzsolásokat és térdsérüléseket szenvedtek, jelenleg betegszabadságon vannak – közölte a rendőrség. Az egyik járőr harapott sebét pedig kórházban kellett ellátni.

Több környékbeli boltos is arról számolt be, hogy elborzasztotta az erőszak, amit a támadáskor látott – mondta Simon Ellingham nyomozó. A rendőrség jelenleg a környék térfigyelő kameráinak felvételeit vizsgálja.