Rendőrökre támadt egy család egy miskolci kocsmában, a vendégek védték meg a járőröket

Akt.:
Illusztráció - Rendőrökre támadt egy család egy miskolci kocsmában
Illusztráció - Rendőrökre támadt egy család egy miskolci kocsmában
Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást két férfival és egy nővel szemben, akik az elmúlt héten szombaton hajnalban, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak egy miskolci kocsmában – közölte a vádhatóság szerdán.

A tájékoztatás szerint a három gyanúsított – egy középkorú nő,az élettársa és a fia – már eleve ittas állapotban érkeztek a sörözőbe, ahol a fiú miután összetört egy poharat, szóváltásba keveredett a pincérnővel, majd a nő védelmére kelő egyik vendéget akarta durva, trágár szidalmak kíséretében megverni. A fiatal gyanúsítottat nem lehetett jobb belátásra bírni, így a söröző tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező járőrök a fiatalembert kérdőre vonták a viselkedése miatt, azonban ez semmiféle hatással nem volt rá, közölte, hogy nem érdeklik a rendőrök, majd egyikük egyenruháját megragadta és a járőrt rángatni kezdte. A másik rendőr azonnal kollégája védelmére kelt, a gyanúsítottat próbálták megbilincselni, azonban ekkor bekapcsolódott az eseményekbe a már említett nő és az élettársa és mindketten olyan erővel kezdték el rángatni az intézkedő rendőröket, hogy mindkettejük egyenruhája elszakadt.

A járőröknek végül két vendég igen határozott fellépésének köszönhetően sikerült úrrá lenniük a helyzeten, a gyanúsítottakat az időközben kiérkező erősítés tagjainak segítségével állították elő.

Az ügyészség a három gyanúsítottat őrizetbe vette, majd kihallgatásukat követően velük szemben – különös figyelemmel személyi körülményeikre – előzetes letartóztatás helyett, lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott.

Az elkövetők bűnösségük megállapítása esetén, 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Forrás: ugyeszseg.hu.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .