Rendőrök vigyáznak az iskolásokra Mindszenten

Rendőrök vigyáznak egy hete iskola kezdés előtt, után és gyakran a szünetekben is a gyerekekre Mindszenten a helyi általános iskolában. Az utóbbi időben több verekedés történt az intézetben, a nagyobb gyerekek gyakran belekötnek a kisebbekbe, de már olyan is előfordult, hogy két anyuka verekedett össze az iskola folyosóján a gyerekek szeme láttára. Az iskola vezetése és a tanárok tehetetlenségükben a rendőrségtől kértek segítséget.

A helyi általános iskola kapujában rendőrök emlékeztetik a gyerekeket a viselkedési szabályokra. A rendőrök az órák előtt, a szünetekben és órák után is a vigyáznak a gyerekekre. A tanárok ugyanis már nem tudtak rendet tartani az iskolában, előfordult az is, hogy a szülők is összeverekedtek az iskolában.

Egymás közötti konfliktus, civakodás,ami egyébként gyerekek között előfordul, úgy gondolom, hogy kezelhető is lett volna mindaddig, amíg a szülők nem avatkoztak bele, a szülők ellen sajnos büntetőeljárást is kellett kezdeményezni – mondta a Független Hírügynökségnek Dezső József hódmezővásárhelyi rendőrkapitány

Az igazgató egy hete kért segítséget a rendőröktől. A verekedések miatt a legtöbb gyereket szülei, nagyszülei kísérik az iskoláig, egyedül nem merik őket elengedni.

A verekedések és a botrányok miatt az önkormányzat kamerarendszert tervez az iskola előtti térre , az intézmény ajtajára pedig kaputelefonos biztonsági zárat, hogy csak az mehessen be, akit beengednek. Amíg ezek el nem készülnek maradnak a rendőrök.

Az iskola igazgatója a kialakult helyzetről egyelőre nem kíván nyilatkozni.