Rendőrök szabadították ki a bank fogságából

Rendőrök szabadították ki a bank fogságából
Nem mindennapi sztorival rukkolt ki Laskai Miklós nyíregyházi olvasónk, aki hosszú percekig volt egy bank fogságában, ahonnan a rendőrök szabadították ki.

A sztori amúgy hétköznapian, pontosabban hétvégiesen indult. Laskai úr kamionsofőr, aki napokig van távol otthonától. Ezért is van bankkártyája, hiszen a sok készpénzt veszélyes már manapság magunkkal hordoznunk.

Szeptember utolsó hónapjában új kártyát váltott az egyik nyíregyházi bankban. Aztán nekivágott az országjárásnak és igen csak meglepődött, amikor először akart készpénzhez jutni. Az automata nem fogadta el a pin-kódját. Többször sem, így két napig jószerivel kenyéren és vízen élt.

Hazatérve, múlt szombaton szerette volna lerendezni a pin-kód ügyet, ezért elment a bankba. A sötétített üvegajtó zárva volt, nyitvatartási időről semmi tájékoztatás. A kártyával kinyitotta a külső ajtót, majd belépett. Itt vette észre, hogy a nyitvatartási idő jóval korábban megváltozott, ám mire ezt felfoghatta, a sötét ajtók bezáródtak.

A két ajtó közötti bankjegyautomata nem működött, így előbb a bank, később a kétségbe esés fogságába esett. Látta szemei előtt, ahogy a riasztó hatására kommandósok lepik meg. Megelőzte mindezt, felhívta a rendőrségi ügyeletet és közölte a tényt: a bank rabul ejtette.

Az ügyeletes azonnal értesítette kollégáit, akik szintén meglepve konstatálták a különleges esetet. Végül úgy oldották meg a helyzetet, hogy a fogságba esett kamionsofőr az ajtók közötti kis résen kituszkolta a bankkártyát, a rendőrök pedig kiengedték a bajba jutottat.

Nem kívánom senkinek ezt az élményt. Amikor bezáródott az ajtó, hirtelen azt sem tudtam mit csináljak. Még jó, hogy eszembe jutott a rendőrség hívása, és szerencse, hogy nálam volt a mobilom. A két rendőr, Csatlós Csaba és Andirkó János nagyon udvariasak és megértőek voltak. Viszont nagyon rosszul esett az, ahogyan a bankból rendőri segítséggel kijövet két idős hölgy nézett rám. Tekintetükből az sugárzott, hogy biztosan bankrabló, bűnöző vagyok, holott csak kelepcébe esett, becsületes ember – summázott Laskai Miklós.

– Mán László –