Rendőrök is vigyázzák majd a rendet

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy a Mindenszentek ünnepe megemlékezéssel és ne a közlekedési nehézségek okozta kellemetlenségekkel teljen – mondta Kompoltiné Jakab Ilona rendőrőrnagy.

A növekvő  személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi mind bűnügyi és közbiztonsági, mind közlekedés szempontjából a temetők fokozott ellenőrzését. A rendőri intézkedések november 1-én -, de már az ünnep előtt és egészen szerdáig –  elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszélyes helyzetek megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás elősegítésére irányulnak majd.

A rendőrség munkáját Mindenszentekkor a polgárőrök is segítik. Fokozottan ellnőrzik a temetőket, kiemelt figyelmet fordítva a gépjárműlopások- és feltörések, viráglopások, sírrongálások megelőzésére. A rendőrség a polgárőrök közreműködésével  a temető nyitástól zárásig folyamatos, visszatérő ellenőrzéseket tart – tudtuk meg a rendőrőrnagytól. Hozzátette: „Kérjük a gépkocsival érkezőket, hogy értéktárgyaikat, táskáikat ne hagyják az autóban, és értékeiket se hagyják őrizetlenül, még abban az esetben sem, hacsak a közeli csaphoz mennek vízért.”

Temetők nyitvatartása

A Szentpéter kapui, a Vasgyári, a Perecesi, a Lyukói, az Alsó-hámori, az Ómassai, a Bükkszentlászlói temetők október 31-én r 7 – 19 óráig

november 1-én 7-21 óráig

Hősök temetője október 31-én és november 1-én 9-16 óráig

A felekzeti temetők nyitvatartása:

Deszkatemető október 31-én november 1-én is 6-20 óráig

Mindszenti temető október 31-én 8 – 20 óráig

november 1-én 8-21 óráig

Szent Anna temető mindkét napon 7-20 óráig

Diósgyőri temető 8- 21 óráig

Meghosszabbított nyitva tartás a megyei temetőkben

Ózd. Október 31-én és november 1-jén egyformán reggel 6-tól este 8 óráig tartanak nyitva a temetők.

Kazincbarcika. Mindkét nap reggel 7-től este 7 óráig lesznek nyitva, de a zárás tényleges időpontját a forgalom határozza meg.

Sárospatak. A város mindkét temetőjében reggel 7-től este 9 óráig tartanak nyitva.

Mezőkövesd. Hétfőn és kedden egyformán reggel 6-tól este 8 óráig látogatható a temető.

Szerencs. Hétfőn és kedden is reggel 6-tól látogathatók a temetők, és nyitva tartanak mindaddig, ameddig arra igény van.

A parkolás minden temető parkolójában ingyenes.
A Szentpéter kapui temetőbe október 31-én csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal lehet behajtani, november 1-én azonban tilos a behajtás.

További hasznos információ:
  • Ünnepi változó buszmenetrend
  • Temetők rendje, parkolás