Rendőrök és szabadnapos mentős élesztett újra egy balesetnél Miskolcon

Megmentették az eszméletlen férfit
Megmentették az eszméletlen férfit - © Megmentették az eszméletlen férfit Fotó: ÉM
Miskolc – Időben elkezdte az életmentő beavatkozást egy miskolci közlekedési balesethez riasztott járőrpáros egy szabadnapos mentőssel együtt, így megmentették a férfit.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei március 12-én 8 óra előtt Miskolcon, a Miskolctapolcai úton történt anyagi káros balesethez érkeztek meg. Az ütközésben három autó volt érintett, melyek közül az egyiknek a sofőrje elvesztette az eszméletét és az úttesten feküdt. A mentőszolgálat a sikeres életmentés kapcsán közzétett posztjában azt írja: a férfi rosszul lett vezetés közben, ezért ütközött a többi autóval. A többi sofőr emelte ki az autóból, és hívtak hozzá segítséget.

A férfinak már nem voltak életjelei, ezért a járőrök azonnal megkezdték az újraélesztését egy a helyszínen tartózkodó szabadnapos menőápoló közreműködésével, aki észlelve a balesetet kiszállt, és odament segíteni.

A mentőszolgálat munkatársai néhány perc múlva kiérkeztek, akik emelt szinten folytatták az újraélesztést, majd stabilizálták az állapotát a már ismét életjeleket mutató férfinak, és kórházba vitték. A mentőszolgálat hangsúlyozza: a férfi az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönheti az életét, ezért is nagyon fontos, hogy minél többen ismerjék a megfelelő mozdulatokat. Ezeket minden hónap utolsó hétfőjén bárki elsajátíthatja a Miskolci Mentőállomáson is, ahol ezeken a napokon 15 órától tartják a „hősképző alkalmakat”, vagyis oktatják a betérőknek a laikus életmentés fogásait.

ÉM


Dr. Csiba Gábor ismét életeket mentett
Budapest, Miskolc – Dr. Csiba Gábor gyakorló orvos, a megyei kórház volt főigazgatója szerdán Budapestről Miskolc felé haladt az M3-as autópályán, elmondása szerint az 50. kilométer után észrevette, hogy feltorlódott a kocsisor. A torlódáshoz érve látta, hogy több autó karambolozott. Két mikrobus...

Végső Tibor (balra) és Makár Bence, a mentőszolgálat munkatársa egy korábbi képzésen
Miskolc - Az Országos Mentő­szolgálat 2019-ben is folytatja a tavaly megkezdett Hősképzőt. Bárki megtanulhatja a laikus életmentés alapjait egy ingyenes újraélesztés-tanfolyamon, és így alkalomadtán hőssé válhat, megmentve valaki életét. Egy éve, 2018 januárjában indította a mentőszolgálat az ...