Rendőrök a Forma-1-en – prostituáltakat fogtak el, közlekedési bírságokat szabtak ki az első napon

Kisebb szabálysértések miatt kellett intézkedniük a Forma-1 Magyar Nagydíj első napján csütörtökön a kihelyezett rendőrőrs munkatársainak. A rendőrök prostituáltakat állítottak elő, szabálytalankodó autósok ellen tettek feljelentéseket és bírságokat is kiszabtak. A mogyoródi program csütörtökön a boxutca-látogatásokkal kezdődött, a rendőrőrs aznap dél óta működik.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint pénteken reggelig nem volt rendkívüli esetük a rendőröknek a Forma-1 mogyoródi helyszínén. A környékbeli településekről három prostituáltat állítottak elő, őket gyorsított eljárásban bírságolják meg. A rendőrök feljelentettek három autóst, különböző szabálytalanságok miatt, tizennégy embert a helyszínen bírságoltak meg, kisebb szabályszegésekért, például mert nem viseltek motoron bukósisakot, vagy nem volt meg a kocsi forgalmija. Rajtuk kívül az éjszaka még egy ittas vezetőt kellett vérvételre szállítani, de elfogtak egy olyan sofőrt is, akit többszörösen eltiltottak a vezetéstől.

A kihelyezett rendőrőrsön eddig hárman jelezték, hogy ellopták a kocsijukat, de kiderült, hogy tiltott helyen parkoltak és az autókat a Hungaroring Sport Zrt. szállíttatta el.

Lukácsi Zsuzsa, a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kihelyezett rendőrőrs csütörtökön délben kezdte meg a működését, mivel aznap már a boxutca-látogatásokkal megkezdődtek a Forma-1 programjai.

A boxutca látogatáson egyébként körülbelül huszonötezer ember vett részt. Pénteken a szabadedzésekkel folytatódik a program.