Helyi sport

2016.05.07. 14:51

Bajnokok Ligája - győztes nélkül mennek csatába

Miskolc - Szombaton Debrecenben kezd a bajnoki 9. helyért a PannErgy-MVLC férfi vízilabdagárdája.

Miskolc - Szombaton Debrecenben kezd a bajnoki 9. helyért a PannErgy-MVLC férfi vízilabdagárdája.

A bajnoki végjáték következik a férfi vízilabda OB I-ben a miskolci csapat számára. Az újonc, a második vonalból 2015 nyarán feljutott borsodiak a középszakaszban a 10. helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy a helyosztón a 9. pozícióért küzdhetnek, mégpedig a pontvadászat második körében itt végzett Debreceni VSE ellen. A párharc első felvonását ma 19.30-tól rendezik a hajdúsági megyeszékhelyen, míg a miskolci második menetet május 11-én, szerdán 20 órától a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában. Mivel a párharc két győzelemig tart, amennyiben az állás két meccs után 1–1 lesz, akkor a felek május 14-én Debrecenben ismét megmérkőznek.

– Sportemberek vagyunk, ezért a cél az, hogy megszerezzük a jobb helyezést – hangsúlyozta lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A lebonyolítás furcsasága, hogy mi, az alapszakaszban és a rájátszásban 31 pontot összegyűjtött csapat megelőzhetjük a felsőházról éppen lemaradt, 36 pontos Debrecent, hiszen mindez most már nem számít. A múltkor debreceni kollégám, Varga Tamás lenyilatkozta, hogy a játékosok a jövőjükkel, a hogyan tovább-al foglalkoznak, ezért kevésbé koncentráltak. Érdekes, hogy még ezt a két vagy három mérkőzést végig viszi, aztán elköszön, ugyanis a következő évadban nem ő lesz a DVSE edzője.

Aki jobban ébred

A miskolci tréner hozzátette, a két gárda nagyon jól ismeri egymást, a pikantéria az, hogy a középszakaszban az MVLC nyert Debrecenben, a DVSE pedig Miskolcon.

– Igyekszünk megtenni a magunkét, kiadni a maradék energiákat, ami nem könnyű, hiszen gyakorlatilag tavaly július óta folyamatosan munkában vagyunk – fogalmazott dr. Sike József. – Egyik csapatnak sincs nagyobb sansza, mint a másiknak, ezt bizonyította a két megvívott meccs, megjósolhatatlan a végkimenetel. Erre a helyzetre szokták azt mondani, hogy az nyer majd, aki aznap jobban ébred és fejben jobban ott lesz a medencében.

Azonban a hazaiaknál, illetve a PannErgynél is lesz egy-egy komoly hiányzó.

– A Debrecennél az április 23-án nálunk négy gólt szerző Babay eltiltott, ugyanis az akkori találkozó végén megütötte Hornyákot – sorolta dr. Sike József, majd így folytatta: – A mi hiányzónk a 2014-es Bajnokok Ligája győztes Marko Petkovic, akinek egy rossz mozdulat következtében elszakadt a szalag a bal kezében, amelyet begipszeltek. Tíz napig kell viselnie, utána kezdheti meg a terápiás kezelést. Nem ment haza, itt van velünk, sőt ott lesz mellettem a kispadon, ugyanis másodedzőnk, Petlyánszki Péter munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud elutazni Debrecenbe.

Lehetnek büntetők

A miskolciak vezetőedzője elárulta azt is: szerdán Egerben voltak edzőmeccsen.

– Nem először jártunk náluk, ők a bajnoki döntőt kezdik, és hogy erre velünk készültek, az mutatja a tiszteletet felénk, elismerik azt, amit ebben a bajnokságban letettünk az asztalra – mondta a miskolci edző.

A szabály azt mondja, amennyiben az adott hely­osztó találkozón döntetlen végeredmény születik a rendes játékidőben, akkor a csapatok büntetődobásokkal határoznak a győztes kilétéről.

A helyosztók programja, állása

  • Döntő, 1. mérkőzés, május 7.: Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF Eger
  • A 3. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: OSC – Ferencváros
  • Az 5. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: Szeged – BVSC-Zugló
  • A 7. helyért, 1. mérkőzés: Racionet Honvéd – Vasas 7–8. 2. mérkőzés: Vasas – Racionet Honvéd 11–10.
  • A 9. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: Debreceni VSE – PannErgy-MVLC
  • A 11. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: Valdor Szentes – Kaposvári VK
  • A 13. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: Pécsi VSK – ÚVSE-Hunguest Hotels
  • A 15. helyért, 1. mérkőzés, május 7.: EBP Tatabánya – KSI SE
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!