Rendőrkutyák, akik mindent kiszagolnak

Akt.:
Rendőrkutyák akció közben
Rendőrkutyák akció közben
Budapest, Miskolc – Jelenleg Magyarországon hatszáz képzett drogkereső eb van. Vannak közöttük kisebb és nagyobb termetű ebek is, akik rendkívül jó szimattal rendelkeznek – legyen szó drogkeresésről, lefegyverzésről, emberek felkutatásáról vagy nyomkeresésről, a négylábúakra minden esetben lehet számítani.

Málna, a drogkereső rendőrkutya már többször bizonyította, hogy nem mindennapi szimattal rendelkezik. Legutóbbi bevetése során az ágyneműtartóból szagolta ki a tiltott szereket.

Nózi, a Yorkshire Terrier nemcsak méreteivel tűnik ki negyven kilós kollégái közül, hanem rendkívüli szaglása is igen megnyerő.

Kántor nemcsak a nyomkeresésben kiemelkedő, hanem a lefegyverzésben is mestermunkát végez.

Negro, a Miskolci Mentőcsoport keresőkutyája pedig arról volt híres, hogy bárkit képes volt megtalálni. A németjuhász tizenkét év aktív bevetés után pusztult el.

Negro utolsó bevetése:


Mancsra emlékeztek Miskolcon

Mancsra emlékeztek Miskolcon

Miskolc – 2006. október 22-én hunyta le örökre szemét Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport legendás kutyája, aki gazdájával, Lehóczki Lászlóval és elmaradhatatlan társával, Vikinggel számos sikeres mentőakcióban vett részt itthon és külföldön.

 

Videó: Elpusztult a miskolci mentőcsoport híres keresőkutyája

Videó: Elpusztult a miskolci mentőcsoport híres keresőkutyája

Miskolc – Elpusztult Negro, a Miskolci Speciális Mentőcsoport keresőkutyája. A 12 éves németjuhász számtalan bevetésen vett részt. Alkalmas volt arra, hogy eltűnt embereket találjon meg, akár életben vannak, akár nem.