Rendőrkézre került egy szatír Iszkaszentgyörgyön

Szatírt fogtak Iszkaszentgyörgyön pénteken. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kétrendbeli szeméremsértés vétségével gyanúsítják. Egy hónappal ezelőtt alakult a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) a Fejér megyei faluban. A SZEM ezúttal már a második sikeres akcióját hajtotta végre.

Egy 18 éves lányt zaklatott fényes nappal a szőlőhegyen meztelenül, lábán bakanccsal egy férfi csütörtökön. Az egyik házon lévő kamerarendszer segítségével a SZEM tagjai kiderítették, hogy egy hosszú platós, fehér autót kell keresni.

A SZEM egyik tagja látta, hogy az autó pénteken délelőtt elmegy a háza előtt. Utánament és megszólította a sofőrt, aki erre visszaült az autóba és menekülni akart. Ekkor a férfi riasztotta a SZEM tagjait és hívta a rendőrséget. A rendőrök kérésére közösen feltartóztatták az embert – közölte a Független Hírügynökséggel Károly Ede, a SZEM vezetője.

Valóban elfogtak a rendőrök állampolgári segítséggel pénteken egy szabadbattyáni férfit. Kétrendbeli szeméremsértés vétségének elkövetésével gyanúsítják, mert közterületen önkielégítést végzett. Korábban mást is zaklatott már. A mai napon bűnügyi őrizetbe vették a férfit – tudtuk meg Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A SZEM a közbiztonság erősítésére alakult Iszkaszentgyörgyön, körülbelül 20 taggal. Nemrég egy másik férfit értek tetten, amikor fényes nappal autót tört fel. Őt elkapni nem tudták, de sikerült elriasztaniuk, mert többé nem lendült akcióba a településen – mondta Károly Ede.