Rendőrkézen az internetes csaló – 13 körözést adtak ki ellene

Kurittyán – Összesen 16 körözést gyűjtött be az az internetes csaló, akire szerda hajnalban csaptak le a kommandósok Borsod megyében.

A fiatalember a világhálón hirdetett meg főképp autóalkatrészeket, és bár a pénzt megkapta, a vásárlók hoppon maradtak. A bűnözőt egyebek mellett a gödöllői, pécsi, keszthelyi, kaposvári, pápai és a győri rendőrkapitányságok keresték.

Kommandósok csaptak le

A rendőröknek információi merültek fel azzal kapcsolatban, hogy hol tartózkodhat a 28 éves férfi. A kommandósok szerda hajnalban csaptak le rá: egy kurittyáni ingatlan ajtaján “kopogtattak”, és ébresztőt fújtak a gyanúsítottnak. A meglepett csalót az egyenruhások a helyszínen elfogták.

A fiatalember internetes csalásokat követett el, összesen 16 körözést adtak ki ellene, mindezt rövid idő alatt. A férfi a világhálón eladásra hirdetett meg többek között autó alkatrészeket, majd a vevő által elutalt pénzt is felvette, az árut azonban senki sem kapta meg.

A fiatalt többek között a gödöllői, pécsi, keszthelyi, kaposvári, pápai, győri rendőrkapitányságok körözték, de a büntetés-végrehajtás is kereste, mivel a csalás miatt már jogerősen elítélték, de nem kezdte meg nyolchónapos börtönbüntetését. A megyei rendőr-főkapitányság közleményében hozzáfűzi: a férfi ellen indított eljárások így bizton befejezhetőek lesznek, hiszen a csaló minimum nyolc hónapig fix helyen lesz.

– Független Hírügynökség –