Rendőrkézen a halmaji idős nőt bántalmazó rabló

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: delhir.hu
Halmaj – A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki egy idős nőt rabolt ki, annak halmaji házában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett és gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Dávid 22 éves halmaji lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 1-jén a délelőtti órákban B. Dávid bement egy halmaji, 91 éves asszony lakásába, majd ott beszélgetés közben megkísérelte eltulajdonítani a házigazda pénztárcáját. Ezt a tulajdonos észrevette és kérdőre vonta a fiatalembert, aki ekkor ellökte őt, aminek következtében a sértett súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Ezek után az elkövető a pénztárcával – benne néhány ezer forinttal – elmenekült.

A délután folyamán az idős nőt egy ismerőse látogatta meg, aki ekkor észlelte vendéglátóján a sérülést, így értesítette a mentőszolgálatot és a rendőrséget.

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei azonnal megkezdték az adatgyűjtést és néhány órán belül elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A rendőrök gyanúsítottként történő kihallgatása után B. Dávidot bűnügyi őrizetbe vették.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s