Rendőrkézen a győri brutális rablók

Hetekig tartották rettegésben Győr belvárosát azok a fiatal rablók, akiket a napokban fogtak el a rendőrök. A négytagú banda tagjai fiatalokat támadtak meg, akiket kifosztottak és nem egyszer brutálisan megvertek. A rendőrség hétfőn adott hírt a rablók elfogásáról, de azt nem árultak el, pontosan mikor és milyen körülmények között kapták el őket.

A bandában 15, 17 és 19 éves fiatalok voltak, Győrben, a Kálóczy tér környékén garázdálkodtak, amelynek több pontján nem megfelelő a közvilágítás. Áldozataikat minden ok nélkül támadták meg, pénzt és ékszereket követeltek tőlük. Hiába kaptak meg mindent a diszkóba igyekvő fiataloktól, össze is verték őket, volt, akinek az orrát törték el.

A társaság négy tagja előzetes letartóztatásban van.

Holló Sándor győri rendőrkapitány a Független Hírügynökségnek azt mondta: egyre több bűncselekményt követnek el fiatalok, akik nem félnek a büntetéstől. A rendőrségnek sok esetben nincsenek meg a megelőzéshez szükséges eszközei – tette hozzá.

A járőrök a következő hétvégéken újabb akciókat terveznek Győr belvárosában. A rendőrség közben felvette a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, hogy hozzák helyre a közvilágítást ott, ahol kell.