Rendőrkézen a fiatalkorú rabló

Egy 15 éves fiú támadott meg és rabolt ki két gyermekkorút Miskolcon. A rendőrség őrizetbe vette a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorút.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás, illetve rablás kísérlete miatt indított eljárást egy 15 éves fiatalkorú fiúval szemben. Az eljárás adatai szerint az elkövető még április 11-én a késő délutáni órákban megszólította a gyermekkorú sértetett, akit azonnal bántalmazni kezdett. Az ütleg után, pedig elvette a megfélemlített fiú mobiltelefonját.

Hasonló jelenet játszódott le május 6-án szintén Miskolcon, de kora reggel. A gyermekkorú sértetthez lépett egy vele hasonló korú fiú, aki bántalmazni kezdte őt, s közben az értékeit követelte. A kisfiúnál nem volt semmi, ezért a támadó az iratait vette el, majd elmenekült a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozóinak sikerült beazonosítaniuk a tettest, és bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves elkövetőt, egyben a hatóság előterjesztést nyújtott be előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda –Tizenöt éves rablót fogtak Miskolcon

fuggetlen | 2010.05.10 13:14
Miskolc – Őrizetbe vette a rendőrség azt a 15 éves fiút, aki egy hónapon belül két gyermeket támadott meg és rabolt ki Miskolcon. A városi rendőrkapitányság rablás, illetve rablás kísérlete miatt indított eljárást ellene.