Rendőrgázolás – Osztrák rendőrök gyűjtöttek Kenéz Imre családjának

Bécs, 2012. október 17., szerda (MTI) – Pénzadományt ajánlottak fel Kenéz Imre rendőr törzszászlós családjának szerdán az ausztriai Feldbach rendőrkapitányságának munkatársai, és együttérzésüket fejezték ki a hozzátartozóknak – tájékoztatta Magyarország bécsi nagykövete az MTI-t.

A feldbachi rendőrök ezerötszáz eurót (mintegy 420 ezer forintot) gyűjtöttek össze, és Rudi Roth, Magyarország stájerországi tiszteletbeli konzulja közvetítésével felajánlották a szolgálatteljesítés közben elhunyt motoros rendőr családjának – közölte Szalay-Bobrovniczky Vince. A nagykövetség megteszi a szükséges lépéseket, hogy az adomány eljusson a családhoz – tette hozzá.

Kenéz Imre rendőrt egy 34 éves osztrák férfi ütötte el Hummer terepjárójával – a gyanú szerint szándékosan – múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván. A 35 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imrét, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

– MTI –