Rendőrautóba rohant a menekülő BMW-s

Rendőrautóba rohant egy menekülő cigarettacsempész a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló és Geszteréd közötti úton, szerdán hajnalban. A férfi az őt igazoltatni akaró rendőrök elől elmenekült, de a segítségükre siető kollégákon már nem jutott túl, belerohant az út mellett álló járőrautóba -adta hírül csütörtökön a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök véletlenszerűen ellenőrizték az autósokat, az egyik azonban elhajtott mellettük. A járőrök értesítették kollégáikat, közben üldözőbe vették a BMW-t. Néhány perces üldözés után a láthatósági mellényt viselő rendőrök elemlámpás jelzésére fékezett ugyan a menekülő, de már nem tudott megállni: az út szélén, elakadás- és helyzetjelzővel álló civil kinézetű rendőrautónak csapódott -tájékoztatta Független Hírügynökséget Fülöp Gergely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Később kiderült, hogy a BMW-s azért szerette volna elkerülni az ellenőrzést, mert 1000 karton ukrán zárjegyes cigaretta volt az autóban, melynek a rendszáma hamis volt, de az autó nem volt lopott.

A Vám- és Pénzügyőrség jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást, a rendőrség pedig egyedi azonosító-jel meghamisítása és balesetokozás miatt. A 30 éves hajdú-bihari sofőr autóját lefoglalták, de kihallgatása után szabadon engedték.