Rendőrök és tűzoltók kergették a tolvajt Mezőkövesden

Mezőkövesd – Fényes nappal, az utcán rabolt ki Mezőkövesden egy 84 éves férfit az a rabló, akit néhány perces üldözés után rendőrök és tűzoltók közösen fogtak el. A tettes előzetes letartóztatásba került.

Az eset még múlt pénteken történt, de a rendőrség csak hétfőn hozta nyilvánosságra. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a rabló némi dulakodás után ugyan megszerezte az idős férfi értékeit, de a bűncselekménynek szemtanúja volt a közeli tűzoltóság két munkatársa is, akik amellett, hogy értesítették a rendőrséget, az elkövető nyomába eredtek. A tettes a helyi patakon keresztül gázolva próbált egérutat nyerni üldözői elől, de nem sikerült.

A rendőrök és a tűzoltók végül a város főterén csípték nyakon a rablót. A tettes kabátjának zsebéből előkerült a 84 éves férfi irattárcája, a pénztárcát menekülés közben eldobta, de végül azt is sikerült megtalálni – közölte a szóvivő. A bűncselekmény elkövetése során az idős sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az üldözés közben könnyebben megsérült az egyik rendőr és tűzoltó is.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a 30 éves férfit rablás gyanúja miatt őrizetbe vette. A nyomozóhatóság előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.