Rendőr-rock III. – Kulturális sztrádán a Zsákutca!

Rendőr-rock III. – Kulturális sztrádán a Zsákutca!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója társulatával újabb musicalt állít színpadra. A Noé Bárkája ,,avagy az özönvíz legendája”, valamint a ZÉTA című saját szerzeményű, két felvonásos rock musical után a „Zsákutca 2012” debütál a nagyközönség előtt.

Az elmúlt évek sikerei után a főnyomozó vezette társulat a kulturális sztrádán haladva csak képletesen futott Zsákutcába. A drogprevenciós musical középpontjában a fiatalok körében népszerű parti drogok és stílszerűen a köré épült bűnözés áll. Figyelem: a musical utolsó jelenete megrázó, nincs happy end!

„Zsákutca 2012”:

A darab a jelenben játszódik, szereplői fiatalok. A főszereplő egy lány, aki hugát egyedül neveli, mivel szülei meghaltak. Mint minden fiatalnak, neki is vannak tervei, álmai, barátai. Megismerkedik egy fiúval, és szerelem szövődik közöttük. A fiú bemutatja a barátainak, ám az új baráti társaság hamarosan bevezeti a lányt a drog útvesztőjébe. A csapat szelleme magával ragadja. A lógás, a füvezés vagányságnak, jó heccnek tűnő időtöltés, de nem számol a következményekkel. Ezen az úton számára nincs megállás.

A darab bemutatja, mennyire könnyű a drogfogyasztás hálójába gabalyodni, s hogyan válhat az eleinte menőnek tűnő életvitel egyre inkább létszükségletté, életformává, hogyan evez egyre jobban veszélyes vizekre. A lány személyisége megváltozik, régi barátait elutasítja, testvérét elhanyagolja. Razzia elől menekül, hazudik, pénzt lop otthonról, s amikor már az is kevés a drogra, barátja ráveszi, hogy testével keresse meg rávalót. Nem veszi észre, hogy kihasználják, kezdi elveszíteni emberi méltóságát. A musical utolsó jelenete megrázó. Nincs happy end, csakúgy, mint a legtöbb ilyen valós történetben, de végig nyomon követhetőek a drog szorításából való kiszállás lehetőségei a történetben.

A darab modern hangvételű, a fiatalokhoz közel álló mai zenei világgal (hip-hop, beatbox, rap). A musicalt első ízben, 2012. május 19-én 18.00 órai kezdettel a Miskolci Művészetek Házában láthatja először a közönség, amit akár országos premier is követhet.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –