Rendőr is volt az álkommandósok között

Előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozati bíró azt a szegedi rendőrt, aki még tavaly február végén több társával rendőrségi akciót imitálva rontott egy kiskundorozsmai roma családra.

Az asszonyt megkötözték, hatéves gyereküket a hűtő elé térdepeltették, a férfi fejéhez pedig pisztolyt szegeztek. Azt állították, hogy a kábítószercsoporttól vannak.

A családfő az alig tíz perces akció után panaszt tett a rendőrségen, ekkor derült ki, hogy nem rendőri akció történt náluk. A több mint egy évig tartó nyomozás végén kiderült, a 3-5 fős, egyébként esetenként lopással, rablással is foglalkozó banda egyik tagja valódi rendőr.

Szanka Ferenc ügyész, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság folytatott különböző eljárásokat a Szegeden és környékén elkövetett rablásokkal, lopásokkal, temetőkifosztásokkal összefüggésben, akkor került a csoport a látótérbe.

A rendőrjárőr munkaviszonyát őrizetbe vételekor azonnal megszüntették, a férfi beismerő vallomást tett. A bűncselekményekért akár 10 év börtönt is kaphat.
– Független Hírügynökség –