Rendkívüli ülésen tiltakozott az iraki parlament a merénylet ellen

Az iraki parlament pénteken rendkívüli ülést tartott, hogy a képviselők tiltakozásukat fejezzék ki a törvényhozás kávézójában történt csütörtöki merénylet ellen. A Bagdad különlegesen szigorúan őrzött negyedében, a Zöld Zónán belül elkövetett bombatámadásban nyolcan vesztették életüket, köztük két parlamenti képviselő. A sérültek száma 23.

A robbantás után pénteken olyan szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a Zöld Zónában, hogy még néhány képviselőnek is nehézséget okozott, hogy bejusson a parlament épületébe, ahol helyi idő szerint fél egykor gyűltek össze a képviselők az egyébként pihenőnapnak számító pénteken. A törvényhozók egy-egy perces néma felállással emlékeztek meg a merényletben elhunyt két képviselőtársukra.

Egyelőre még nem kehet tudni, hogy pontosan ki és hogyan hajtotta végre a merényletet. Egy iraki biztonsági tisztviselő elmondása szerint öngyilkos merénylet történt, és azt gyanítják, hogy az egyik képviselő testőre volt a támadó. Kérdés az is, hogyan tudott bejutni a merénylő robbanószerrel az ország legjobban őrzött épületébe, amit több ellenőrző ponton keresztül lehet csak megközelíteni.