Rendkívüli testületi ülésen Esztergomban az adósságrendezés ügyében

Az önkormányzat rendkívüli testületi ülésén vitatják meg Esztergomban, hogy ki legyen a város adósságrendezési bizottságának a tagja a képviselők közül. A Független Hírügynökséget az önkormányzatnál úgy tájékoztatták, hogy a rendkívüli ülést kedden délután 15 órakor kezdik el.

Mint ismert, Esztergomban az önkormányzati választások után a korábbi városvezetőt, a fideszes Meggyes Tamást a függetlenként indult Tétényi Éva váltotta a polgármesteri székben. Ezután derült ki, hogy a városnak milliárdos tartozása van. Egy közülük az a 80 milliós tétel, amivel a közvilágítás korábbi felújítását végző cégnek tartozik a város. Emiatt a cég nemrég megszüntette a város egy részén a közvilágítást. A helyi Fidesz-szervezet szerint az új polgármester csődbe viszi a várost, ezt azután közölték, hogy Tétényi Éva adósságrendezési eljárást kezdeményezett az esztergomi önkormányzatnál.

Tétnyi Éva szerint azonban a jelentős adósság nem a választások utáni egy hónapban, hanem az előző városvezetés ideje alatt halmozódott fel. Korábban azt mondta: az általa kezdeményezett adósságrendezési eljárás nem csődeljárás, hanem éppen azt a célt szolgálja, hogy visszaállítsák a város fizetőképességét.Sporthírek