Rendkívüli felmondások a Zalabaromfinál

A Zalabaromfi csaknem kétszáz dolgozója nem várja meg a csoportos létszámleépítést, helyette a rendkívüli felmondás lehetőségével él. A dolgozók abban bíznak, hogy így előbb jutnak hozzá azokhoz a munkaügyi papírokhoz, melyekkel munkanélküli segélyt igényelhetnek, vagy más állást kereshetnek.

A cégnél október 10-én kellett volna fizetést kapniuk a dolgozóknak, de a bér nem érkezett meg a számlájukra. A munka törvénykönyve szerint, ha legalább 15 napot késik a kifizetés, akkor a dolgozó élhet a rendkívüli felmondás lehetőségével. Ebben az esetben végkielégítésre is jogosult. A Zalabaromfi 650 dolgozója közül hétfőig csaknem kétszázan jelezték a rendkívüli felmondást – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth László, szakszervezeti titkár. Hozzátette, a dolgozók inkább bíznak a munka törvénykönyvében, mint a cégvezetés ígéreteiben.

Korábban a Zalabaromfi vezetése azt jelentette be, hogy hétfőtől elkezdődik a csoportos létszámleépítés a cégnél, mert a szeptember elején leállított üzemet már nem lehet újraindítani. Magyar László sajtószóvivő ugyanakkor most azt közölte, hogy egyelőre csak a munkaügyi központtal kezdődött el az egyeztetés. A csoportos létszámleépítés kezdetéről még nincs döntés, a vezetés várhatóan szerdán jelöli ki az időpontot.Sporthírek